torstai 31. toukokuuta 2007

Varhainen saha purun nappaa


Yllä jokin Kyllösen Hannun petinaapuri torstaiaamuna joskus ennen kuutta, jolloin Hannu on kerinnyt jo tovin kertoa hirsirakentamisen saloista kaikille halukkaille ja haluttomille kuulijoille. Seitsemän jälkeen oltiin jo sahaamassa.

Veistäjäporukan keskiviikkoillan ohjelmaan kuului vierailu pajan organisoijiin kuuluvan kuvataiteilija Kari Tykkyläisen luona Yli-Siurualla, jossa on hänen kotinsa, työtilansa ja pihanäyttelynsä. Karilla riitti juttua ja tarinaa kolmikymmenvuotisen uransa varrella, painavia näkemyksiä taiteilijan työstä ja sen tarkoituksesta ja käytännön vinkkejä niille, jotka tosissaan haluavat heittäytyä hommaan. Radikaalin linjan ammattitaiteilijan ja karhunveistäjien mielipiteiden ja arvostusten kohtaaminen ei käy kipinöittä, mutta tässä tapauksessa tuntui, että kipinät sytyttävät ajatuksia mielissä eivätkä siltoja palamaan.


Tästä lähtee Kyllösen Hannun taidepoliittinen kannanotto. Seuraamme asiaa.
Työpajassa on neljätoista osallistujaa: Kalle Ahola, Eero Leinonen, Eero Räisänen, Kauko Kovalainen, Leo Venäläinen, Erkki Heikkinen, Kalle Lindholm, Pekka Herukka, Arto Torvinen, Olavi Niskala, Arto Saukkonen, Matti Lapinlampi, Erkki Ojala ja Jouko Keskiaho. Tässä joidenkin tyylinäytteitä:

Livon torstaiaamu oli taas aurinkoinen, joten mikäpä oli Herukan Pekan veistellessä.


Heikkisen Erkki meinaa lähteä kesken kaiken takaisin Kuhmoon, joten kiirettä pitää.

Karhulla on korvat päässä, minkä myös Torvisen Arto on huomannut.

Kovalaisen Kauko on kokenutta kaartia.

Veistäjä ja varjo. Arto Saukkonen.

Lapinlammen Matin veistäjänuran toinen karhu edistyy niin että savu nousee.

Ei kommentteja: