Livon koulun pihalla on enää vähän pöllejä, ja paljon karhuja - ja myös muutamia muitakin otuksia. Veistäjät pääsivät tutustumaan alan työkaluihin tuote-esittelyssä, ja voittivatpa muutamat tuotepalkintojakin arvonnassa. Päivän päätteeksi vetäjät esittelivät pajalaisille, minkälaisilla konsteilla kotkan siivet sulkineen voi veistää. Se ei käynyt ilman pientä kotkan anatomian luentoa. Mutta yhtä tärkeä viesti oli, ettei opista huolimatta kannata yrittää jäljentää muiden tyyliä eikä orjallisesti anatomiaakaan, vaan tehdä oman tunteen pohjalta tyylitellen ja mielikuvitusta käyttäen.
Päivän mittaan Livon miehet olivat myös tehneet joen rantaan lautan, josta lisää huomenna...
Näin ne siipisulat menevät.
torstai 31. toukokuuta 2007
Varhainen saha purun nappaa
Yllä jokin Kyllösen Hannun petinaapuri torstaiaamuna joskus ennen kuutta, jolloin Hannu on kerinnyt jo tovin kertoa hirsirakentamisen saloista kaikille halukkaille ja haluttomille kuulijoille. Seitsemän jälkeen oltiin jo sahaamassa.
Veistäjäporukan keskiviikkoillan ohjelmaan kuului vierailu pajan organisoijiin kuuluvan kuvataiteilija Kari Tykkyläisen luona Yli-Siurualla, jossa on hänen kotinsa, työtilansa ja pihanäyttelynsä. Karilla riitti juttua ja tarinaa kolmikymmenvuotisen uransa varrella, painavia näkemyksiä taiteilijan työstä ja sen tarkoituksesta ja käytännön vinkkejä niille, jotka tosissaan haluavat heittäytyä hommaan. Radikaalin linjan ammattitaiteilijan ja karhunveistäjien mielipiteiden ja arvostusten kohtaaminen ei käy kipinöittä, mutta tässä tapauksessa tuntui, että kipinät sytyttävät ajatuksia mielissä eivätkä siltoja palamaan.
Työpajassa on neljätoista osallistujaa: Kalle Ahola, Eero Leinonen, Eero Räisänen, Kauko Kovalainen, Leo Venäläinen, Erkki Heikkinen, Kalle Lindholm, Pekka Herukka, Arto Torvinen, Olavi Niskala, Arto Saukkonen, Matti Lapinlampi, Erkki Ojala ja Jouko Keskiaho. Tässä joidenkin tyylinäytteitä:
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)